VGYZME 2020 ÉVI PROGRAM TERV

Terveink alapján 2020 évben megrendezésre kerülő megyei rendezvények:

Január, február és március hónapok a beszámolók elkészítése, elszámolások időszaka, a különféle pályázatok megírása, benyújtása.

Tervezett programjaink a koronavírus járvány alakulásának függvényében kerülnek megvalósításra :

Július 9. Küldöttgyűlés Nagykanizsa

Július 14. Kirándulás a Csácsi Arborétumba.

Július 24. Szécsiszigeti kirándulás (Szapáry kastély, Malom múzeum, Templom megtekintése. 9.40-kor indul az autóbusz Lentiből. Addig minden térségből oda kell érni.

Augusztus 11. Találkozó a zalaegerszegi AquaCity-ben, de. 10 órától. Belépődíj 600Ft/fő.

Augusztus 12. Sümegi kirándulás, Zalaegerszegi indulással, de. 11 órakor és érkezéssel, este 9 óra körül, különjárati autóbusszal. Püspöki palota, Vár látogatás, lovagi tornabemutató. Középkori vacsora a Hotel Kapitányban. A kirándulás költsége 4.000Ft/fő.

Augusztus 15-20 között TANDEM túra a „Mozdulj” közhasznú egyesület szervezésében.
Augusztus 18.-án találkozó Keszthelyen. Flashmob (bemutatkozás) Georgikon Múzeum, uzsonna a Karmelita templomban.

Augusztus 28. Megyei találkozó Keszthelyen

Október 14. Megyei Fehér Bot napi ünnepség de. 10 órától Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban.
MVGYOSZ segédeszköz bemutatója

November 6. Egészségnap Zalaegerszegen
de. 10 órától

December Karácsonyi rendezvények

A sikeres megvalósítást az említett járványügyi helyzet alakulása határozza meg!

Bővebb felvilágosítás kérhető:

Choma Balázs 06 30 482 0848

Lukács Gyuláné 06 30 757 5707

Távszem projekt

Elindult a Távoli segítségnyújtás látássérült embereknek – Távszem című projekt. A program keretében az MVGYOSZ olyan online szolgáltatást hoz létre, melynek segítségével a vak és gyengénlátó felhasználók okos eszközükön keresztül (iPhone telefon) kaphatnak gyors és szakszerű segítséget egy látó személytől olyan mindennapi élethelyzeteikben, melyekre a már jól ismert technikai eszközök, pl. színfelismerő, szkenner, stb. sem nyújtanak még megoldást. A távsegítség legfontosabb előnye, hogy a személyi segítség biztosítása során a látássérült személy és a látó segítő közti fizikai távolság jelentéktelenné válik, így egy Budapesten dolgozó operátor szinte azonos időben, közvetlenül egymás után nyújthat segítséget egy szombathelyi, szegedi, nagykanizsai stb. igénylőnek. A Távszem szolgáltatást professzionális segítők működtetik majd a nap 24 órájában, a hét minden napján, hogy valóban akkor jöjjön a segítség, amikor arra szükség van.

A projekt legfőbb kedvezményezettjei a látássérült személyek lesznek, akik nem csupán a Távszem szolgáltatás igénybevevőivé válhatnak, hanem (megyénkben 34 fő) ingyenesen tartós használatba vehetnek egy-egy okostelefont is, vállalva ezzel, hogy részt vesznek a Távszem szolgáltatás tesztelésében. A nyilvános tesztidőszak várhatóan 2019. második félévében zajlik majd, amit számos előkészület, beruházás, szoftver- és tananyagfejlesztés, képzés és folyamatos tájékoztatási tevékenység előz meg. A projekt keretében minden MVGYOSZ tagegyesületet egy-egy mentor kiképzésével és foglalkoztatásával támogatunk. A mentorok feladata lesz az okos eszközök, illetve a Távszem alkalmazás eljuttatása és használatának betanítása az ezt igénylő egyesületi tagok részére, illetve ők segítik majd a folyamatos kapcsolat fenntartását a tagegyesületek és a projekt csapata között.

Adatlap letöltése

Egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadása

Amennyiben hátrányos megkülönböztetés éri, keresse fel Dr. Kovács Ferenc megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását: 06 30/927 4487,

Személyesen legközelebb:
2019.04.10. 12.00-16.00

Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete                                       

8900 Zalaegerszeg, Széchényi tér 4-6.                                       

Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet

Az MVGYOSZ tájékoztatója

Kedves Olvasó!

Az MVGYOSZ 9. számú hírlevelében olvashatta írásunkat „Búcsú a hírlevél eddigi formátumától” címmel. Itt adtunk tájékoztatást március 1-jén arról, hogy az új MVGYOSZ Hírlevélre feliratkozni a www.mvgyosz.hu honlap főoldalán, alul, a célra dedikált űrlap kitöltésével lehet. Itt meg kell adni a vezetéknevet, a keresztnevet és az e-mail címet, majd el kell olvasni és egy jelölőnégyzetben el kell fogadni az Adatvédelmi tájékoztatót, majd a Kérem a hírlevelet gombra kell kattintani.
Kérem mind azon olvasóinkat, akik még eddig nem tették meg, hogy iratkozzanak fel az új címen az MVGYOSZ hírlevelére, amelynek 14. számát pénteken fogják megkapni.

Végezetül tájékoztatom önöket arról, hogy a google levelező csoportot véglegesen és visszavonhatatlanul 2019. április 8-án, 16:00 órakor megszüntetjük. Ezt követően az önök nevéhez és E-mail címéhez ebből a levelező listából senki sem férhet hozzá és nem használhatja.